Dik Advokat zvanično postao selektor Srbije

Dik Advokat zvanično postao selektor Srbije
Renomirani holandski trener Dik Advokat u ponedeljak je zvanično postao novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Na svojoj promociji Advokat je poručio da je prihvatio poziv FSS zbog kvaliteta naše selekcije, kao i da je osnovni cilj plasman na Euro u Francuskoj 2016. godine.

"Jedina opcija koju ima reprezentacija je plasman na Evropsko prvenstvo. Moramo da se kvalifikaujemo, to je jedina opcija koju imamo, druga ne postoji tako moramo i da se ponašamo", rekao je Advokat na predstavljanju u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

 
Advokat je od danas novi selektor reprezentacije Srbije, koju će predvoditi do kraja Evropskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj.
 
 
"Pre 14 dana sam dobio poziv a pošto sam ranije odlučio da se ne vratim u klupski fudbal, bio sam dostupan samo za neku reprezentaciju. Shvatio sam o kakvoj ekipi je reč, pitanje novca nije bilo od presudnog značaja već kvalitet ekipe i činjenica da možemo da budemo uspešni. To je bio glavni razlog razgovora i ubedili su me da prihvatim poziv", rekao je on.
 
 
Sa njim će u stručnom štabu raditi dva trenera iz Holandije, a za sada će ostatak stručnog štaba ostati isti. Holandski trener dodao je da je odgledao desetak poslednjih utakmica reprezentacije i da je "video ono što je znao".
 
 
"Video sam da je ekipa talentovana, već sam znao da su kvalitetni igrači, ali nedovoljno spremni za turnir i zato sam ovde. Talenat nije dovoljan, postoje i druge osobine. Video sam igrače sa mnogo individualnih kvaliteta, ali to ponekad nije dovoljno da pobedite", rekao je 66-godišnji trener.
 
Advokat je rekao da je moguće spremiti ekipu do početka kvalifikacija, u oktobru, i da "već zna formaciju ekipe, ali da je neće otkriti".
"Video sam stvari koje mi se sviđaju i neke koje mogu da budu još bolje, pa mislim da imamo dovoljno vremena. Uvek sam se pitao kako tako kvalitetna ekipa ne postiže značajne rezultate i mislim da to mogu da promenim", rekao je on.
 
"Ima mnogo oscilacija u igri - u jednoj utakmici je ekipa puna samopouzdanja, a u drugoj igra potpuno drugačije i to moramo da promenimo. Moramo da vidimo koji su igrači na pravim pozicijama. Neke stvari su me iznenadile, ali to ću prvo reći njima. Volim napadački fudbal, dobro organizovan, volim kada je lopta kod nas", dodao je Holanđanin.
 
Na konstataciju novinara da je prethodni selektor Ljubinko Drulović insistirao na disciplini, Advokat je rekao da "ne koristi tu reč".
 
 
"Kvalitet ekipe postoji, igrači žele da budu bolji. Ja ne koristim reč disciplina, to su pravila kuće i mislim da bi svako trebalo da zna svoju obavezu", dodao je on.
 
Fudbaleri Srbije će u kvalifikacijama igrati u grupi sa Portugalom, Jermenijom, Danskom i Albanijom:
 
"Jermeniju ne vidim kao ekipu koju ćemo lako pobediti. Dok sam bio selektor Rusije pobedili smo ih sa 1:0 ali imali smo sreće, pa očekujem da će biti teško. Lake utakmice ne postoje, a verujem da za Dansku i Portugal nema potrebe posebno motivisati ekipu", rekao je Advokat.

 

Foto: Star sport

Komentari (4)

Dylan
16. 10. 2015. u 21:51h

I actually found this more enrtitaineng than James Joyce.
Tkm
17. 10. 2015. u 19:04h

With all these silly wesbites, such a great page keeps my internet hope alive.
Luiz
18. 10. 2015. u 00:58h

And I thought I was the sensible one. Thanks for setting me sthtrgia. http://arstbfy.com [url=http://fyessplusz.com]fyessplusz[/url] [link=http://ruzdetarxf.com]ruzdetarxf[/link]
Kunal
18. 10. 2015. u 07:05h

Thanks for the inihgst. It brings light into the dark!
Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Klop: Neće to biti borba moje stare i nove ljubavi

31. 03. 2016.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da je više zabirnut zbog pretnje koju će Borusija iz Dortmunda napraviti na terenu, nego svojih emocija. Klop je sedam godina bio na klupi kluba iz Dortmunda i zaslužan je za neke od najvećih uspeha Borusije, pa se očekuje da će povratak na „Vestfalen“. Izvor: B92

 

Turski fudbaler pozitivan na doping testu

31. 03. 2016.

Fudbaler Fenerbahčea Gokan Gonul bio je pozitivan na doping testu, objavili su turski mediji. Turski fudbaler je zabranjenu supstancu dobio upravo zbog te povrede, pošto se navodi da je pre same utakmice dobio injekciju protiv bolova u čijem je ona sastavu bila. Izvor: B92

 

Agent: Baloteliju je potreban prekidač

31. 03. 2016.

Napadaču Milana Mariju Baloteliju potreban je prekidač da bi se vratio sa osmehom na teren, tvrdi njegov agent Mino Rajola. Italijanski fudbaler je od početka sezone na pozajmici u redovima ’Rosonera’ iz Liverpula, a milanski klub ima šansu da otkupi njegov ugovor, ali se čini da će od toga odustati. Izvor: B92

 

Murinjo u Valensiji za 15 miliona godišnje?

31. 03. 2016.

Žoze Murinjo na korak je od prelaska u Valensiju, preneli su britanski mediji. Prema ugovoru, Portugalac bi primao godišnju platu od 15 miliona funti i imao bi 100 miliona funti za transfere. List navodi da su o tim uslovima Mendes, Murinjo i predsednik Valensije Piter Lim razgovarali prošlog meseca u Singapuru. Izvor: B92

 

:: Više vesti iz medija ::