Karadžić na meti navijača

Karadžić na meti navijača
Fan klub „Orlovi”, nezvanično udruženje navijača reprezentacije Srbije, održalo je konferenciju za novinare na kojoj je predočilo pismo sa zahtevom za smenu rukovodstva FSS.

Prvi put su se Orlovi sada predstavili i licem javnosti. Izostao je Dragan Vujić Vujke, poznati glumac, koji je prema onome što piše na sajtu ovog udruženja predsednik. Obratio se Boban Bogdanović, generalni sekretar Orlova, do sada potpuno anoniman fudbalskoj javnosti.

Akciju su nazvali „Fudbalska sablja”, otvoreno pismo poslali na adrese predsednika države, dvojice potpredsednika Vlade (Dačića i Dinkića), ministarke omladine i sporta, kao i predsednika Olimpijskog komiteta. Sve sa ciljem da se ispita poslovanje FSS, preciznije meta je prvi čovek saveza – Tomislav Karadžić.

Izneli su i teške optužbe kako se budžetska sredstva za Kuću fudbala nenamenski troše, te zbog toga predložili hitno formiranje nezavisne stručne komsije, koja će uraditi reviziju dosadašnjih radova na Srpskoj kući fudbala i o tome izvesti javnost.

Pozvali su finansijsku policiju da utvrdi poslovanje FSS, pogotovo u periodu dva mandata Tomislava Karadžića, zatim se osvrnuli i na potpredsednika FSS Đorđevića, kome se spočitava nameštanje utakmica, dodavši da je protiv njega podneta krivična prijava za pokušaj korupcije.

Dokazi za sve što su rekli, ako ih imaju kao što kažu, nisu ugledali svetlost dana. Na pitanje da kažu nešto više o tome što mnogi kažu da „Orlovi” deluju po direktivama ljudi iz bliskih bivšem selektoru Radomiru Antiću.

Nismo Antićev fan klub! Očekujem da nas sada prozovu i da smo Pižonovo udruženje – rekao je Bogdanović.

Novi selektor dobio je podršku fan kluba promovisanog u januaru ove godine. Broj članova nije utvrđen, mada Bogdanović tvrdi da ih ima 100.000!?

Orlovi neće da raščerupaju Goluba, iako su neki mislili drugačije. Čestitamo Pižonu što je u najtežem trenutku preuzeo obavezu posle sramne smene Antića i rekao da će nas odvesti na Evropsko prvenstvo. Igrači, ne obazirite se ovu našu borbu, dajte sve od sebe na naredne dve utakmice. To su najveći ispiti srpskog fudbala.

N. Stamenić

Izvor: Sportski Žurnal

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Klop: Neće to biti borba moje stare i nove ljubavi

31. 03. 2016.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da je više zabirnut zbog pretnje koju će Borusija iz Dortmunda napraviti na terenu, nego svojih emocija. Klop je sedam godina bio na klupi kluba iz Dortmunda i zaslužan je za neke od najvećih uspeha Borusije, pa se očekuje da će povratak na „Vestfalen“. Izvor: B92

 

Turski fudbaler pozitivan na doping testu

31. 03. 2016.

Fudbaler Fenerbahčea Gokan Gonul bio je pozitivan na doping testu, objavili su turski mediji. Turski fudbaler je zabranjenu supstancu dobio upravo zbog te povrede, pošto se navodi da je pre same utakmice dobio injekciju protiv bolova u čijem je ona sastavu bila. Izvor: B92

 

Agent: Baloteliju je potreban prekidač

31. 03. 2016.

Napadaču Milana Mariju Baloteliju potreban je prekidač da bi se vratio sa osmehom na teren, tvrdi njegov agent Mino Rajola. Italijanski fudbaler je od početka sezone na pozajmici u redovima ’Rosonera’ iz Liverpula, a milanski klub ima šansu da otkupi njegov ugovor, ali se čini da će od toga odustati. Izvor: B92

 

Murinjo u Valensiji za 15 miliona godišnje?

31. 03. 2016.

Žoze Murinjo na korak je od prelaska u Valensiju, preneli su britanski mediji. Prema ugovoru, Portugalac bi primao godišnju platu od 15 miliona funti i imao bi 100 miliona funti za transfere. List navodi da su o tim uslovima Mendes, Murinjo i predsednik Valensije Piter Lim razgovarali prošlog meseca u Singapuru. Izvor: B92

 

:: Više vesti iz medija ::