Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji

Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji
Naredne godine u nekoliko gradova u Srbiji biće rekonstruisani fudbalski stadioni, koji će ispunjavati standarde propisane od strane UEFA i tako omogućiti da se međunarodna takmičenja održavaju i van Beograda.

Ministar životne sredine i prstornog planiranja Oliver Dulić izjavio je FoNetu da će za tu namenu biti utrošeno 1,95 milijardi dinara.

"Rekonstrukcija i gradnja stadiona u šest gradova će biti urađena kako bi se doprinelo unapređenju fudbala, ali i drugih sportova u tim sredinama", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se pomaže građevinskoj operativi, a sa druge strane građani će moći da uživaju kada posmatraju neku sportsku manifestaciju na tim stadionima.

 

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će za rekonstrukciju stadiona Čair biti izdvojeno 925 miliona dinara, od čega će grad i ministarstvo izdvojiti po 10 odsto, a ostatak će biti nadoknađen preko kreditne linije Fonda za razvoj Srbije.

"Izvođači će na niški stadion ući u januaru, a sa prvim prolećnim danima počeće i radovi na rušenju i zidanju tribina. Niš bi do kraja naredne godine trebao da dobije
stadion sa potpuno novim izgledom", naglasio je Simonović.

 

Za razliku od Niša, radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u Užicu počeli su pre nekoliko meseci, a za ceo projekat potrebno je 220 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković rekao je da je grad izdvojio 110 miliona dinara, koliko i vlada.

"Rok je da se do polovine marta završe radovi na prvoj fazi. Stadion ispunjava takmičenja za super ligu, ali da bi se ispunili dodatni uslovi koje propisuje UEFA neophodna su dodatna sredstva", precizirao je Marković.

 

Predviđeno je da se stadioni rekonstruišu i u Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru.

Za rekonstrukciju čačanskog stadiona biće potrebno 260 miliona dinara, kruševačkog 150 miliona, a u Novom Pazaru, gde će se, pored rekonstrukcije postojećeg stadiona graditi i pomoćni stadion, biće izdvojeno 200 miliona dinara.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Simeoneov sin imitirao Ronalda

21. 09. 2014.

Dijego Čolo Simeone uveo je revoluciju u španski fudbal i uspeo da uzme titulu sa Atletikom ispred Reala i Barselone. Na jednom od njih vežbao je slobodnjake, a nije propustio priliku da imitira način na koji to radi fudbaler Reala Kristijano Ronaldo. Izvor: B92

 

Predsednik FA Engleske Dajk: Dobio sam šest satova

21. 09. 2014.

Predsednik Fudbalske asocijacije Engleske Greg Dajk izjavio je da je od stupanja na dužnost 2013. godine na poklon dobio šest satova. Izvor: Blic

 

Real menja ime stadiona za 500 miliona evra u "Abu Dabi Santjago Bernabeu"

21. 09. 2014.

Španski fudbalski prvoligaš i aktuelni prvak Evrope madridski Real mogao bi da inkasira oko 500 miliona evra za promenu imena stadiona u Abu Dabi Santjago Bernabeu. Izvor: Blic

 

Uhapšeni navijači iz Plovdiva zbog napada na policiju

21. 09. 2014.

Grupa navijača Lokomotive iz Plovdiva uhapšena je zbog nasilja na utakmici protiv Beroe iz Stare Zagore, saopštila je bugarska policija. Izvor: Blic

 

:: Više vesti iz medija ::