Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji

Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji
Naredne godine u nekoliko gradova u Srbiji biće rekonstruisani fudbalski stadioni, koji će ispunjavati standarde propisane od strane UEFA i tako omogućiti da se međunarodna takmičenja održavaju i van Beograda.

Ministar životne sredine i prstornog planiranja Oliver Dulić izjavio je FoNetu da će za tu namenu biti utrošeno 1,95 milijardi dinara.

"Rekonstrukcija i gradnja stadiona u šest gradova će biti urađena kako bi se doprinelo unapređenju fudbala, ali i drugih sportova u tim sredinama", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se pomaže građevinskoj operativi, a sa druge strane građani će moći da uživaju kada posmatraju neku sportsku manifestaciju na tim stadionima.

 

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će za rekonstrukciju stadiona Čair biti izdvojeno 925 miliona dinara, od čega će grad i ministarstvo izdvojiti po 10 odsto, a ostatak će biti nadoknađen preko kreditne linije Fonda za razvoj Srbije.

"Izvođači će na niški stadion ući u januaru, a sa prvim prolećnim danima počeće i radovi na rušenju i zidanju tribina. Niš bi do kraja naredne godine trebao da dobije
stadion sa potpuno novim izgledom", naglasio je Simonović.

 

Za razliku od Niša, radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u Užicu počeli su pre nekoliko meseci, a za ceo projekat potrebno je 220 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković rekao je da je grad izdvojio 110 miliona dinara, koliko i vlada.

"Rok je da se do polovine marta završe radovi na prvoj fazi. Stadion ispunjava takmičenja za super ligu, ali da bi se ispunili dodatni uslovi koje propisuje UEFA neophodna su dodatna sredstva", precizirao je Marković.

 

Predviđeno je da se stadioni rekonstruišu i u Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru.

Za rekonstrukciju čačanskog stadiona biće potrebno 260 miliona dinara, kruševačkog 150 miliona, a u Novom Pazaru, gde će se, pored rekonstrukcije postojećeg stadiona graditi i pomoćni stadion, biće izdvojeno 200 miliona dinara.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Biće nove finansijske potpore: Miha u Milanu dobio gazdu iz Tajlanda

03. 08. 2015.

Tajlandski biznismen Bi Taečaubol otpkupio je 48 odsto akcija fudbalskog kluba Milan od Silvija Berluskonjia. Izvor: Blic

 

Vanić: Ne smemo da se uzdignemo posle ovakvog trijumfa u Superligi

03. 08. 2015.

Trener fudbalera Metalca Nenad Vanić rekao je da trijumf nad Jagodinom u trećem kolu Superlige Srbije znatno podiže samopouzdanje ekipi i dodao da ne treba mnogo slaviti, jer bi to imalo loš uticaj na tim. Izvor: Blic

 

Koke: Atletiko može da osvoji titulu

03. 08. 2015.

Fudbaler madridskog Atletika Koke upozorio je Barselonu i Real da njegov klub ima kvalitet da osvoji Primeru posle uspešno odrađenog prelaznog roka. Međutim, ‘Jorgandžije’ su se pojačale od tada, pošto su na „Visente Kalderon“ stigli Džekson Martines i Lusijano Vijeto. Izvor: B92

 

BURNO NA MARAKANI Odložena sednica Zvezdine uprave

03. 08. 2015.

Nastavak sednice Upravnog odbora FK Crvena zvezda koja je započela u nedelju odložen je za utorak, kao što je Blicsport i najavio da će se danima tragati za rešenjem novonastale situacije. Izvor: Blic

 

:: Više vesti iz medija ::