Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji

Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji
Naredne godine u nekoliko gradova u Srbiji biće rekonstruisani fudbalski stadioni, koji će ispunjavati standarde propisane od strane UEFA i tako omogućiti da se međunarodna takmičenja održavaju i van Beograda.

Ministar životne sredine i prstornog planiranja Oliver Dulić izjavio je FoNetu da će za tu namenu biti utrošeno 1,95 milijardi dinara.

"Rekonstrukcija i gradnja stadiona u šest gradova će biti urađena kako bi se doprinelo unapređenju fudbala, ali i drugih sportova u tim sredinama", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se pomaže građevinskoj operativi, a sa druge strane građani će moći da uživaju kada posmatraju neku sportsku manifestaciju na tim stadionima.

 

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će za rekonstrukciju stadiona Čair biti izdvojeno 925 miliona dinara, od čega će grad i ministarstvo izdvojiti po 10 odsto, a ostatak će biti nadoknađen preko kreditne linije Fonda za razvoj Srbije.

"Izvođači će na niški stadion ući u januaru, a sa prvim prolećnim danima počeće i radovi na rušenju i zidanju tribina. Niš bi do kraja naredne godine trebao da dobije
stadion sa potpuno novim izgledom", naglasio je Simonović.

 

Za razliku od Niša, radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u Užicu počeli su pre nekoliko meseci, a za ceo projekat potrebno je 220 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković rekao je da je grad izdvojio 110 miliona dinara, koliko i vlada.

"Rok je da se do polovine marta završe radovi na prvoj fazi. Stadion ispunjava takmičenja za super ligu, ali da bi se ispunili dodatni uslovi koje propisuje UEFA neophodna su dodatna sredstva", precizirao je Marković.

 

Predviđeno je da se stadioni rekonstruišu i u Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru.

Za rekonstrukciju čačanskog stadiona biće potrebno 260 miliona dinara, kruševačkog 150 miliona, a u Novom Pazaru, gde će se, pored rekonstrukcije postojećeg stadiona graditi i pomoćni stadion, biće izdvojeno 200 miliona dinara.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Zidan: Sin igra zato što zaslužuje

10. 10. 2015.

Francuski trener Zinedin Zidan izjavio je da njegov sin Enco igra za Real Madrid B jer to zaslužuje, a ne zato što mu je otac na čelu ekipe. "Enco igra dosta, ali samo zato jer to zaslužuje. Odbacujem bilo kakvu ideju o nepotizmu. Možda jedino vršim nekada veliki pritisak na njega, ali samo iz razloga jer znam da može još bolje", rekao je Zidan. Izvor: B92

 

Santoš: Mislio sam da će se Srbija kvalifikovati

10. 10. 2015.

Selektor Portugala Fernando Santoš ocenio je da je Srbija veoma kvalitetna ekipa koja će učiniti sve da savlada njegovu ekipu u predstojećoj utakmici. "Srbija je veoma kvalitetna ekipa, iskreno sam mislio da će se kvalifikovati na Evropsko prvenstvo. Desilo se da nije, ali ima odlične igrače i želeće treću uzastopnu pobedu", rekao je Santoš novinarima u Beogradu. Izvor: B92

 

EP: Omladinci ubedljivi u Talinu

10. 10. 2015.

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Talinu selekciju Jermenije sa 4:0 (2:0) u 2. kolu prvog kvalifikacionog turnira za prvenstvo Evrope. Strelci za pobednički tim bili su Ivan Šaponjić u 21. i 44, Milan Senić u 56. i Luka Jović u 62. minutu. Izvor: B92

 

Čang: FIFA mi sprema dugogodišnju suspenziju

10. 10. 2015.

Kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Južnokorejac Čang Mong Jun otkrio je da mu FIFA priprema dugogodišnju suspenzju zbog navodnog kršenja etičkih normi te organizacije Izvor: Blic

 

:: Više vesti iz medija ::