Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji

Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji
Naredne godine u nekoliko gradova u Srbiji biće rekonstruisani fudbalski stadioni, koji će ispunjavati standarde propisane od strane UEFA i tako omogućiti da se međunarodna takmičenja održavaju i van Beograda.

Ministar životne sredine i prstornog planiranja Oliver Dulić izjavio je FoNetu da će za tu namenu biti utrošeno 1,95 milijardi dinara.

"Rekonstrukcija i gradnja stadiona u šest gradova će biti urađena kako bi se doprinelo unapređenju fudbala, ali i drugih sportova u tim sredinama", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se pomaže građevinskoj operativi, a sa druge strane građani će moći da uživaju kada posmatraju neku sportsku manifestaciju na tim stadionima.

 

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će za rekonstrukciju stadiona Čair biti izdvojeno 925 miliona dinara, od čega će grad i ministarstvo izdvojiti po 10 odsto, a ostatak će biti nadoknađen preko kreditne linije Fonda za razvoj Srbije.

"Izvođači će na niški stadion ući u januaru, a sa prvim prolećnim danima počeće i radovi na rušenju i zidanju tribina. Niš bi do kraja naredne godine trebao da dobije
stadion sa potpuno novim izgledom", naglasio je Simonović.

 

Za razliku od Niša, radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u Užicu počeli su pre nekoliko meseci, a za ceo projekat potrebno je 220 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković rekao je da je grad izdvojio 110 miliona dinara, koliko i vlada.

"Rok je da se do polovine marta završe radovi na prvoj fazi. Stadion ispunjava takmičenja za super ligu, ali da bi se ispunili dodatni uslovi koje propisuje UEFA neophodna su dodatna sredstva", precizirao je Marković.

 

Predviđeno je da se stadioni rekonstruišu i u Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru.

Za rekonstrukciju čačanskog stadiona biće potrebno 260 miliona dinara, kruševačkog 150 miliona, a u Novom Pazaru, gde će se, pored rekonstrukcije postojećeg stadiona graditi i pomoćni stadion, biće izdvojeno 200 miliona dinara.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Odbio Real, pa mu se podsmeva

02. 09. 2014.

Fudbaler Atletiko Madrida Giljerme Sikera u utorak je napravio poprilično neobičan potez. Fotografija je momentalno poslala hit na društvenim mrežama, ali još uvek nije stigla potvrda da je autentična. Izvor: B92

 

Suspendovali navijače zbog rasizma

02. 09. 2014.

Brazilski fudbalski klub Gremio saopštio je da je na neodređeno vreme suspendovao jednu od svojih navijačkih grupa. Klub je naveo da je grupi "Žeral do Gremio" zabranjen ulazak na stadion i da ona ne sme više da koristi nijedno obeležje kluba. Izvor: B92

 

RVP: Falkao da se izbori za mesto

02. 09. 2014.

Napadač Mančester junajteda Robin van Persi rekao je da je srećan zbog dolaska Radamela Falkaa u klub. Engleski mediji spekulišu da bi Van Persi dolaskom Falkaa mogao da izgubi mesto u startnoj postavi Junajteda. Izvor: B92

 

Novi početak Engleske, po ko zna koji put: Protiv Norveške na Vembliju

02. 09. 2014.

Englezi su doživeli još jedan debakl na Svetskim pvenstvima i sada moraju da vade "fleke" pred svojim navijačima. Izvor: Blic

 

:: Više vesti iz medija ::