Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji

Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji
Naredne godine u nekoliko gradova u Srbiji biće rekonstruisani fudbalski stadioni, koji će ispunjavati standarde propisane od strane UEFA i tako omogućiti da se međunarodna takmičenja održavaju i van Beograda.

Ministar životne sredine i prstornog planiranja Oliver Dulić izjavio je FoNetu da će za tu namenu biti utrošeno 1,95 milijardi dinara.

"Rekonstrukcija i gradnja stadiona u šest gradova će biti urađena kako bi se doprinelo unapređenju fudbala, ali i drugih sportova u tim sredinama", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se pomaže građevinskoj operativi, a sa druge strane građani će moći da uživaju kada posmatraju neku sportsku manifestaciju na tim stadionima.

 

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će za rekonstrukciju stadiona Čair biti izdvojeno 925 miliona dinara, od čega će grad i ministarstvo izdvojiti po 10 odsto, a ostatak će biti nadoknađen preko kreditne linije Fonda za razvoj Srbije.

"Izvođači će na niški stadion ući u januaru, a sa prvim prolećnim danima počeće i radovi na rušenju i zidanju tribina. Niš bi do kraja naredne godine trebao da dobije
stadion sa potpuno novim izgledom", naglasio je Simonović.

 

Za razliku od Niša, radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u Užicu počeli su pre nekoliko meseci, a za ceo projekat potrebno je 220 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković rekao je da je grad izdvojio 110 miliona dinara, koliko i vlada.

"Rok je da se do polovine marta završe radovi na prvoj fazi. Stadion ispunjava takmičenja za super ligu, ali da bi se ispunili dodatni uslovi koje propisuje UEFA neophodna su dodatna sredstva", precizirao je Marković.

 

Predviđeno je da se stadioni rekonstruišu i u Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru.

Za rekonstrukciju čačanskog stadiona biće potrebno 260 miliona dinara, kruševačkog 150 miliona, a u Novom Pazaru, gde će se, pored rekonstrukcije postojećeg stadiona graditi i pomoćni stadion, biće izdvojeno 200 miliona dinara.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

FUTSAL Kapiten "orlova": Za ovo se živi, idemo po medalju!

07. 02. 2016.

Kapiten futsal reprezentacije Srbije Marko Perić, posle pobede nad Portugajom (3:1) na Evropskom prvenstvu u Beogradu, izjavio je da bolji poklon za 32. rođendan nije mogao da poželi i poručio da ekipa ima kvalitet da osvoji jednu od medalja. Izvor: Blic

 

FUTSAL Živanović: Fantastčan osećaj, godinama smo čekali ovakvu priliku

07. 02. 2016.

Srpski futsal reprezentativac Aleksandar Živanović izjavio je da ekipa još nije svesna da je pobeđena Portugalija i poručio da će protiv Ukrajine dati sve od sebe da uđe među četiri najbolje u Evropi i ostvari san. Izvor: Blic

 

PRED ČETVRTFINALE Nema proširenja kapaciteta Arene za futsal duel Srbije i Ukrajine

07. 02. 2016.

Iako su mnogi priželjkivali da se poveća kapacitet beogradske Kombank arene za četvrtfinale Evropskog prvenstva u futsalu, do toga ipak neće doći. Izvor: Blic

 

Ranijeri: Premijer liga je luda, fantastično je što se ne zna ko će biti prvak!

07. 02. 2016.

Trener Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da se njegovi fudbaleri nisu plašili utakmice sa Mančester sitijem i da su posle pobede od 3:1 nad velikim rivalom stekli dodatno samopouzdanje u borbi za šampionsku titulu. Izvor: Blic

 

:: Više vesti iz medija ::