Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji

Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji
Naredne godine u nekoliko gradova u Srbiji biće rekonstruisani fudbalski stadioni, koji će ispunjavati standarde propisane od strane UEFA i tako omogućiti da se međunarodna takmičenja održavaju i van Beograda.

Ministar životne sredine i prstornog planiranja Oliver Dulić izjavio je FoNetu da će za tu namenu biti utrošeno 1,95 milijardi dinara.

"Rekonstrukcija i gradnja stadiona u šest gradova će biti urađena kako bi se doprinelo unapređenju fudbala, ali i drugih sportova u tim sredinama", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se pomaže građevinskoj operativi, a sa druge strane građani će moći da uživaju kada posmatraju neku sportsku manifestaciju na tim stadionima.

 

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će za rekonstrukciju stadiona Čair biti izdvojeno 925 miliona dinara, od čega će grad i ministarstvo izdvojiti po 10 odsto, a ostatak će biti nadoknađen preko kreditne linije Fonda za razvoj Srbije.

"Izvođači će na niški stadion ući u januaru, a sa prvim prolećnim danima počeće i radovi na rušenju i zidanju tribina. Niš bi do kraja naredne godine trebao da dobije
stadion sa potpuno novim izgledom", naglasio je Simonović.

 

Za razliku od Niša, radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u Užicu počeli su pre nekoliko meseci, a za ceo projekat potrebno je 220 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković rekao je da je grad izdvojio 110 miliona dinara, koliko i vlada.

"Rok je da se do polovine marta završe radovi na prvoj fazi. Stadion ispunjava takmičenja za super ligu, ali da bi se ispunili dodatni uslovi koje propisuje UEFA neophodna su dodatna sredstva", precizirao je Marković.

 

Predviđeno je da se stadioni rekonstruišu i u Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru.

Za rekonstrukciju čačanskog stadiona biće potrebno 260 miliona dinara, kruševačkog 150 miliona, a u Novom Pazaru, gde će se, pored rekonstrukcije postojećeg stadiona graditi i pomoćni stadion, biće izdvojeno 200 miliona dinara.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Radunović: Nesavladan i u Subotici

26. 11. 2014.

Mladi golman Rada Boris Radunović rekao je da očekuje pobedu protiv Spartaka u narednom kolu i obećao da će njegova mreži treći put uzastopno ostati netaknuta. "Očekuje nas neugodna utakmica, na veoma teškom terenu, najtežem u ligi. Pritom, Spartak igra odlično kod kuće, ali i mi smo dobri u gostima i verujem da ćemo pobediti. Ukoliko izadjemo motivisano kao protiv Jagodine i Vojvodine uzećemo bodove koji su nam preko potrebni", izjavio je čuvar mreže omladinske reprezentacije Srbije Izvor: B92

 

Poraženi finalista Kupa ne ide u LE

26. 11. 2014.

Poraženi finalista Kupa Srbije od ove sezone neće ostvariti plasman u kvalfikacije za Ligu Evropa, ako pobednik tog takmičenja osvoji i prvenstvo, U tom slučaju, plasman u kvlafikacije za Ligu Evropa ostvariće četvrtoplasirana ekipa u Super ligi Srbije. Izvor: B92

 

Klop: U London na odmor

26. 11. 2014.

Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop rekao je da će utakmica protiv Arsenala za njegov tim biti odmor. Sa druge strane, Klopov tim blista u Ligi šampiona i već je posle četiri runde obezbedio prolaz dalje. Izvor: B92

 

Kompani: Aguero naš 'posebni'

26. 11. 2014.

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini i kapiten 'Građana' Vinsent Kompani nahvalili su junaka preokreta protiv Bajerna iz Minhena Serhija Aguera. "Ako želite da uspete morate imati specijalnog igrača u specijalnoj formi. U suptrotnom, nećete uraditi ništa. On je naš poseban igrač. Kada je u formi i ono što deluje neostvarivo postaje ostvarivo", rekao je Kompani. Izvor: B92

 

:: Više vesti iz medija ::