Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji

Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji
Naredne godine u nekoliko gradova u Srbiji biće rekonstruisani fudbalski stadioni, koji će ispunjavati standarde propisane od strane UEFA i tako omogućiti da se međunarodna takmičenja održavaju i van Beograda.

Ministar životne sredine i prstornog planiranja Oliver Dulić izjavio je FoNetu da će za tu namenu biti utrošeno 1,95 milijardi dinara.

"Rekonstrukcija i gradnja stadiona u šest gradova će biti urađena kako bi se doprinelo unapređenju fudbala, ali i drugih sportova u tim sredinama", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se pomaže građevinskoj operativi, a sa druge strane građani će moći da uživaju kada posmatraju neku sportsku manifestaciju na tim stadionima.

 

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će za rekonstrukciju stadiona Čair biti izdvojeno 925 miliona dinara, od čega će grad i ministarstvo izdvojiti po 10 odsto, a ostatak će biti nadoknađen preko kreditne linije Fonda za razvoj Srbije.

"Izvođači će na niški stadion ući u januaru, a sa prvim prolećnim danima počeće i radovi na rušenju i zidanju tribina. Niš bi do kraja naredne godine trebao da dobije
stadion sa potpuno novim izgledom", naglasio je Simonović.

 

Za razliku od Niša, radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u Užicu počeli su pre nekoliko meseci, a za ceo projekat potrebno je 220 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković rekao je da je grad izdvojio 110 miliona dinara, koliko i vlada.

"Rok je da se do polovine marta završe radovi na prvoj fazi. Stadion ispunjava takmičenja za super ligu, ali da bi se ispunili dodatni uslovi koje propisuje UEFA neophodna su dodatna sredstva", precizirao je Marković.

 

Predviđeno je da se stadioni rekonstruišu i u Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru.

Za rekonstrukciju čačanskog stadiona biće potrebno 260 miliona dinara, kruševačkog 150 miliona, a u Novom Pazaru, gde će se, pored rekonstrukcije postojećeg stadiona graditi i pomoćni stadion, biće izdvojeno 200 miliona dinara.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Trener Nefčija: Stamenklović nije bio na visini zadatka, atmosfera je uticala na njega

22. 08. 2014.

Trener Neftčija Bujukaga Hadžijev rekao je posle poraza od Partizana sa 3:2 u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope kako je i pre meča tvrdio kako će odluka o konačnom pobedniku pasti u revanšu u Azerbejdžanu. Izvor: Blic

 

Vaha bolji od Grofa, Lion razočarao, Sarajevo namučilo Menš, Dinamo Zagreb na vratima LE

22. 08. 2014.

Fudbaleri Viljareala prošetali su se u prvom meču plej-ofa Lige Evrope protiv Astane u gostima sa 3:0, a pozitivan rezultat ima i Legija koja je savladala Aktobe, takođe u Kazahstanu, sa 1:0. Iznenađenje je napravila Omonija koja je u Moskvi uspela da odigra 2:2 sa pojačanim Dinamom. Totenem je preokretom na Kipru bio bolji od Omonije sa 2:1. Sent Etjen nije bio uspešan u Turskoj pošto je doživeo minimalan poraz od Kardemira. Dinamo Zagreb je u gostima porazio Petrolul sa 3:1 i skoro je jasno da će ići u grupnu fazu. Izvor: Blic

 

Ninković pljunuo ka zapadnoj tribini: To su dresirani ljudi da "laju"

22. 08. 2014.

Nikola Ninković nije mogao da istrpi zvižduke po izlasku sa terena u meču plej-ofa sa Nefčijem, pa je pljunuo ka nezadovoljnim navijačima na zapadnoj tribini stadiona u Humskoj. Izvor: Blic

 

Vargas kod Isle u Kvins Parku

22. 08. 2014.

Iako se spekulisalo da će preći u Arsenal, Eduardo Vargas postao je novi fudbaler Kvins Park Rendžersa. Čileanski fudbaler stiže na jednogodišnju pozajmicu iz italijanskog Napolija. Izvor: B92

 

:: Više vesti iz medija ::