Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji

Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji
Naredne godine u nekoliko gradova u Srbiji biće rekonstruisani fudbalski stadioni, koji će ispunjavati standarde propisane od strane UEFA i tako omogućiti da se međunarodna takmičenja održavaju i van Beograda.

Ministar životne sredine i prstornog planiranja Oliver Dulić izjavio je FoNetu da će za tu namenu biti utrošeno 1,95 milijardi dinara.

"Rekonstrukcija i gradnja stadiona u šest gradova će biti urađena kako bi se doprinelo unapređenju fudbala, ali i drugih sportova u tim sredinama", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se pomaže građevinskoj operativi, a sa druge strane građani će moći da uživaju kada posmatraju neku sportsku manifestaciju na tim stadionima.

 

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će za rekonstrukciju stadiona Čair biti izdvojeno 925 miliona dinara, od čega će grad i ministarstvo izdvojiti po 10 odsto, a ostatak će biti nadoknađen preko kreditne linije Fonda za razvoj Srbije.

"Izvođači će na niški stadion ući u januaru, a sa prvim prolećnim danima počeće i radovi na rušenju i zidanju tribina. Niš bi do kraja naredne godine trebao da dobije
stadion sa potpuno novim izgledom", naglasio je Simonović.

 

Za razliku od Niša, radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u Užicu počeli su pre nekoliko meseci, a za ceo projekat potrebno je 220 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković rekao je da je grad izdvojio 110 miliona dinara, koliko i vlada.

"Rok je da se do polovine marta završe radovi na prvoj fazi. Stadion ispunjava takmičenja za super ligu, ali da bi se ispunili dodatni uslovi koje propisuje UEFA neophodna su dodatna sredstva", precizirao je Marković.

 

Predviđeno je da se stadioni rekonstruišu i u Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru.

Za rekonstrukciju čačanskog stadiona biće potrebno 260 miliona dinara, kruševačkog 150 miliona, a u Novom Pazaru, gde će se, pored rekonstrukcije postojećeg stadiona graditi i pomoćni stadion, biće izdvojeno 200 miliona dinara.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Pujol ponovo ima problema sa kolenom, ne igra protiv Bilbaa

19. 04. 2014.

Kapiten fudbalera Barselone Karles Pujol povredio se i neće moći da nastupi protiv Atletik Bilbaa u španskoj Primeri. Izvor: Blic

 

Postoji li veći baksuz od Pujola?

19. 04. 2014.

Kapiten fudbalera Barselone Karles Pujol ponovo se povredio i neće moćida nastupi u nedelju protiv Atletik Bilbaa u španskoj Primeri. Barselona još neće moći da računa na defanzivce Đordija Albu i Đerara Pikea, a povređeni su još napadač Nejmar i golman Viktor Valdes. Izvor: B92

 

55 dana do SP: Tupi

19. 04. 2014.

Do početka Svetskog prvenstva ostalo je još 55 dana, a sportska redakcija B92 nastavlja sa tekstovima vezanim za Brazil. Na redu su Tupi. Starosedeoci Brazila sa tendencijom da jedu ratnike, prva linija odbrane od kolonizatora, ali i prvi koji su sa njima stupili u kontakt, narod Tupi. Izvor: B92

 

Ture: Afričke igrače ne poštuju

19. 04. 2014.

Fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture istakao je da veruje da ne dobija dovoljno poštovanja samo zato što je iz Afrike. Reprezentativac Obale slonovače, koji je osvojio titule nacionalnih šampiona u Engleskoj, Španiji i Grčkoj, kao i u domovini, nalazi se trenutno među kandidatima za najboljeg igrača sezone u Premijer ligi. Izvor: B92

 

:: Više vesti iz medija ::