Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji

Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji
Naredne godine u nekoliko gradova u Srbiji biće rekonstruisani fudbalski stadioni, koji će ispunjavati standarde propisane od strane UEFA i tako omogućiti da se međunarodna takmičenja održavaju i van Beograda.

Ministar životne sredine i prstornog planiranja Oliver Dulić izjavio je FoNetu da će za tu namenu biti utrošeno 1,95 milijardi dinara.

"Rekonstrukcija i gradnja stadiona u šest gradova će biti urađena kako bi se doprinelo unapređenju fudbala, ali i drugih sportova u tim sredinama", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se pomaže građevinskoj operativi, a sa druge strane građani će moći da uživaju kada posmatraju neku sportsku manifestaciju na tim stadionima.

 

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će za rekonstrukciju stadiona Čair biti izdvojeno 925 miliona dinara, od čega će grad i ministarstvo izdvojiti po 10 odsto, a ostatak će biti nadoknađen preko kreditne linije Fonda za razvoj Srbije.

"Izvođači će na niški stadion ući u januaru, a sa prvim prolećnim danima počeće i radovi na rušenju i zidanju tribina. Niš bi do kraja naredne godine trebao da dobije
stadion sa potpuno novim izgledom", naglasio je Simonović.

 

Za razliku od Niša, radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u Užicu počeli su pre nekoliko meseci, a za ceo projekat potrebno je 220 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković rekao je da je grad izdvojio 110 miliona dinara, koliko i vlada.

"Rok je da se do polovine marta završe radovi na prvoj fazi. Stadion ispunjava takmičenja za super ligu, ali da bi se ispunili dodatni uslovi koje propisuje UEFA neophodna su dodatna sredstva", precizirao je Marković.

 

Predviđeno je da se stadioni rekonstruišu i u Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru.

Za rekonstrukciju čačanskog stadiona biće potrebno 260 miliona dinara, kruševačkog 150 miliona, a u Novom Pazaru, gde će se, pored rekonstrukcije postojećeg stadiona graditi i pomoćni stadion, biće izdvojeno 200 miliona dinara.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Muntari: Želimo da budemo bolji

25. 07. 2014.

Fudbaler Milana Sali Muntari rekao je u četvttak da veruje da će predstojeća sezona biti mnogo bolja nego prošla. Milan je prošlu sezonu završio na osmom mestu na tabeli Serije A i nije uspeo da se kvalifikuje za evropska takmičenja. Izvor: B92

 

Ekvador ostao bez selektora

25. 07. 2014.

Ekvadorska fudbalska federacija (FEF) otpustila je selektora Rejnalda Ruedu, pošto reprezentacija nije uspela da se plasira u nokaut fazu Mundijala u Brazilu. Kolumbijac Rueda, koji je na Mundijalu 2010. predvodio selekciju Hondurasa, zamenjen je Ekvadorcem Sikstom Visueteom, koji će tu dužnost obavljati do januara 2015. Izvor: B92

 

Samjuel prešao u Bazel

25. 07. 2014.

Bivši fudbaler Intera Valter Samjuel potpisao je ugovor sa švajcarskim Bazelom. Izvor: Blic

 

Marić: Dvomeč izgubili u Slovačkoj

25. 07. 2014.

Trener fudbalera Vojvodine Zoran Marić izjavio je da je dvomeč kvalifikacija za Ligu Evrope sa Trenčinom rešen u prvoj utakmici prošle nedelje u Slovačkoj. Izvor: B92

 

:: Više vesti iz medija ::