Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji

Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji
Naredne godine u nekoliko gradova u Srbiji biće rekonstruisani fudbalski stadioni, koji će ispunjavati standarde propisane od strane UEFA i tako omogućiti da se međunarodna takmičenja održavaju i van Beograda.

Ministar životne sredine i prstornog planiranja Oliver Dulić izjavio je FoNetu da će za tu namenu biti utrošeno 1,95 milijardi dinara.

"Rekonstrukcija i gradnja stadiona u šest gradova će biti urađena kako bi se doprinelo unapređenju fudbala, ali i drugih sportova u tim sredinama", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se pomaže građevinskoj operativi, a sa druge strane građani će moći da uživaju kada posmatraju neku sportsku manifestaciju na tim stadionima.

 

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će za rekonstrukciju stadiona Čair biti izdvojeno 925 miliona dinara, od čega će grad i ministarstvo izdvojiti po 10 odsto, a ostatak će biti nadoknađen preko kreditne linije Fonda za razvoj Srbije.

"Izvođači će na niški stadion ući u januaru, a sa prvim prolećnim danima počeće i radovi na rušenju i zidanju tribina. Niš bi do kraja naredne godine trebao da dobije
stadion sa potpuno novim izgledom", naglasio je Simonović.

 

Za razliku od Niša, radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u Užicu počeli su pre nekoliko meseci, a za ceo projekat potrebno je 220 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković rekao je da je grad izdvojio 110 miliona dinara, koliko i vlada.

"Rok je da se do polovine marta završe radovi na prvoj fazi. Stadion ispunjava takmičenja za super ligu, ali da bi se ispunili dodatni uslovi koje propisuje UEFA neophodna su dodatna sredstva", precizirao je Marković.

 

Predviđeno je da se stadioni rekonstruišu i u Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru.

Za rekonstrukciju čačanskog stadiona biće potrebno 260 miliona dinara, kruševačkog 150 miliona, a u Novom Pazaru, gde će se, pored rekonstrukcije postojećeg stadiona graditi i pomoćni stadion, biće izdvojeno 200 miliona dinara.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Borini kod Dika Advokata

31. 08. 2015.

Dosadašnji fudbaler Liverpula Fabio Borini potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Sanderlendom. Izvor: Blic

 

Juventus pozajmio vezistu Marseja

31. 08. 2015.

Fudbaler Olimpika iz Marselja Mario Lemina igraće do kraja sezone na pozajmici u Juventusu, objavio je italijanski klub na zvaničnom sajtu. Izvor: Blic

 

Jugo kolonija u Interu, Ljajić na pozajmici za dva miliona

31. 08. 2015.

Fudbaler Rome Adem Ljajić prešao je na pozajmicu u Inter. Izvor: Blic

 

Pazarci sa dva pojačanja zaključili prelazni rok

31. 08. 2015.

Superligaš Novi Pazar završio je prelazni rok dovođenjem Jovana Damjanovića i Jasmina Trtovca. "Radi se o iskusnim fudbalerima. Damjanović igra na poziciji špica, ranije je nastupao za Dinamo Minsk, Dinamo Brest, OFK Beograd i Borac iz Čačka, dok je Trtovac štoper koji se posle dugogodišnje karijere u Rumuniji vraća u klub", izjavio je generalni sekretar Novog Pazara Redžep Korać. Izvor: B92

 

:: Više vesti iz medija ::