Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji

Konačno počinje rekonstrukcija stadiona u Srbiji
Naredne godine u nekoliko gradova u Srbiji biće rekonstruisani fudbalski stadioni, koji će ispunjavati standarde propisane od strane UEFA i tako omogućiti da se međunarodna takmičenja održavaju i van Beograda.

Ministar životne sredine i prstornog planiranja Oliver Dulić izjavio je FoNetu da će za tu namenu biti utrošeno 1,95 milijardi dinara.

"Rekonstrukcija i gradnja stadiona u šest gradova će biti urađena kako bi se doprinelo unapređenju fudbala, ali i drugih sportova u tim sredinama", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se pomaže građevinskoj operativi, a sa druge strane građani će moći da uživaju kada posmatraju neku sportsku manifestaciju na tim stadionima.

 

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će za rekonstrukciju stadiona Čair biti izdvojeno 925 miliona dinara, od čega će grad i ministarstvo izdvojiti po 10 odsto, a ostatak će biti nadoknađen preko kreditne linije Fonda za razvoj Srbije.

"Izvođači će na niški stadion ući u januaru, a sa prvim prolećnim danima počeće i radovi na rušenju i zidanju tribina. Niš bi do kraja naredne godine trebao da dobije
stadion sa potpuno novim izgledom", naglasio je Simonović.

 

Za razliku od Niša, radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u Užicu počeli su pre nekoliko meseci, a za ceo projekat potrebno je 220 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković rekao je da je grad izdvojio 110 miliona dinara, koliko i vlada.

"Rok je da se do polovine marta završe radovi na prvoj fazi. Stadion ispunjava takmičenja za super ligu, ali da bi se ispunili dodatni uslovi koje propisuje UEFA neophodna su dodatna sredstva", precizirao je Marković.

 

Predviđeno je da se stadioni rekonstruišu i u Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru.

Za rekonstrukciju čačanskog stadiona biće potrebno 260 miliona dinara, kruševačkog 150 miliona, a u Novom Pazaru, gde će se, pored rekonstrukcije postojećeg stadiona graditi i pomoćni stadion, biće izdvojeno 200 miliona dinara.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Agent: Van Persi će biti na treningu Junajteda

06. 07. 2015.

Agent holandskog fudbalera Robina van Persija rekao je da njegov klijent nije pronašao novi klub i da će se u ponedeljak biti na treningu Mančester Junajteda. Međutim, Vos nije želeo da komentariše interesovanje turskog velikana, ali je istakao da Van Persi ne menja klub, za sada. Izvor: B92

 

Nigerija otpustila selektora zbog nedostatka posvećenosti

06. 07. 2015.

Fudbalska federacija Nigerije saopštila je da će otpustiti selektora Stivena Kešija, pošto je on konkurisao za mesto šefa stručnog štaba Obale Slonovače, prenosi agencija AP. Izvor: Blic

 

Martino: Zaslužili smo trofej

06. 07. 2015.

Selektor Argentine Herardo Martine rekao je da su njegovi fudbaleri bili bolji rival od Čilea u finalu Kupa Amerike od Čilea i da su zaslužili trofej. Izvor: Blic

 

Inter u problemu, igrači neće da odu iz kluba

06. 07. 2015.

Milanski Inter dobro plaća svoje fudbalere, ali sada zbog toga ima problem - pošto niko neće da ode. Izvor: Blic

 

:: Više vesti iz medija ::