Mladići iz Srbije koji su na dobrom putu da igraju protiv "La Masije"

Mladići iz Srbije koji su na dobrom putu da igraju protiv
"The Cahnce" akcija traženja mladih talenata širom sveta ovih dana se sporvidi u Srbiji. Glavni promotrer akcije je Pep Gvardiola. Akcija je ovih dana održana u Novom Sadu. Pogledaj ko je izabran. Možda će neko od ovih imena na kraju igrati protiv vršnjaka iz čuvene "La Masije"?

Kompanija "Nike" svake godine pokreće projekat "šansa" (The Chance).  Reč je o događaju kojeg ove godine promoviše sada već bivši trener Barselone Pep Gvardiola i čiji je cilj pronalaženja mladih talenata iz celog sveta.

 

Ova akcija sprovodi se svake godine, pretprošle godine njen promoter je bio Arsen Venger, a njen cilj je afirimisanje mladih fudbalera.

 

Ovogodišnja "šansa" je startovala 1. marta i u narednih nekoliko meseci biće selektovano 100 igrača iz 55 zemalja. Oni će na leto otputovati na završni turnir u Španiju gde će između ostalog posetiti i čuvenu "La Masiju". Najboljih 16 imaće tu čast da formiraju tim koji će predstalvjati akademiju "Nike" koja će na kraju svoju ekipu suprostaviti najboljoj ekipi barselonine fudbalske akademije. 

 

Ovaj projekat se trenutno sporovdi i ušest srpskih gradova. Pre neki dan domaćin je bio Novi Sad tačnije FC „Vujadin Boškov" u Veterniku. Tamo je izvršen izbor za  najbolje mlade igrače godišta 1994, 1995. i 1996.

 

Za vreme boravka ove akcije u Novom Sadu dvadeset  igrača iz Omladinske škole Vojvodine izborilo je plasman u  "drugi krug“ takmičenja za najboljeg mladog fudbalera Srbije u okviru pomenute akcije.Mladi vojvodinaši će u društvu vršnjaka iz još 5 srpskih gradova pokušati da se fudbalskim znanjem nametnu kako bi na kraju ove akcije samo jedan od njih dobio šansu da otputuje u Barselonu. U glavnom gradu Katalonije biće formirana reprezentacija sačinjena od najtalentovanijih  igrača iz cele Evrope.

 

Najbolji mladi igrač naše zemlje će se dakle pridružiti vršnjacima iz ostalih delova Evrope. Mesto okupljanja biće kao što smo rekli Barselona, a reprezentacija sastavljena od odabranih imaće priliku da svoje fudbalsko umeće demonstrira na utakmicama protiv vršnjaka iz Juventusa, reprezentacija SAD-a i Boke Juniorsa. Na kraju najboljih jedanaest igraće protiv reprezentacije "La Masije", u ovom trenutku najjače fudbalske akademije na svetu.Evo i spiska odabranih na jučerašnjem testiranju u Novom Sadu kojeg smo preuzeli sa sajta FK Vojvodine : Miloš Čavić (1994 god.  golman), Bojan Nastić (1994), Milovan Petrić (1994), Dejan Meleg (1994), Milan Spremo (1995), Nebojša Kosović (1995), Elmir Asani (1995), Georgije Ilić (1995), Mijat Gaćinović (1995), Uglješa Joksimović (1995), Mladen Kojić (1995), Srđan Vukaljević (1996), Ilija Janković (1996), Nikola Milić (1996), Nikola Fimić (1996), Vuk Ugrenović (golman 1994), Srđan Babić (1995), Mirko Ivanić (1993 ),  Slaven Baškalo (1994) i Nemanja Sekulić (1994).

 

Komentari (0)

Dodaj komentar

IZ MEDIJA

Klop: Neće to biti borba moje stare i nove ljubavi

31. 03. 2016.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da je više zabirnut zbog pretnje koju će Borusija iz Dortmunda napraviti na terenu, nego svojih emocija. Klop je sedam godina bio na klupi kluba iz Dortmunda i zaslužan je za neke od najvećih uspeha Borusije, pa se očekuje da će povratak na „Vestfalen“. Izvor: B92

 

Turski fudbaler pozitivan na doping testu

31. 03. 2016.

Fudbaler Fenerbahčea Gokan Gonul bio je pozitivan na doping testu, objavili su turski mediji. Turski fudbaler je zabranjenu supstancu dobio upravo zbog te povrede, pošto se navodi da je pre same utakmice dobio injekciju protiv bolova u čijem je ona sastavu bila. Izvor: B92

 

Agent: Baloteliju je potreban prekidač

31. 03. 2016.

Napadaču Milana Mariju Baloteliju potreban je prekidač da bi se vratio sa osmehom na teren, tvrdi njegov agent Mino Rajola. Italijanski fudbaler je od početka sezone na pozajmici u redovima ’Rosonera’ iz Liverpula, a milanski klub ima šansu da otkupi njegov ugovor, ali se čini da će od toga odustati. Izvor: B92

 

Murinjo u Valensiji za 15 miliona godišnje?

31. 03. 2016.

Žoze Murinjo na korak je od prelaska u Valensiju, preneli su britanski mediji. Prema ugovoru, Portugalac bi primao godišnju platu od 15 miliona funti i imao bi 100 miliona funti za transfere. List navodi da su o tim uslovima Mendes, Murinjo i predsednik Valensije Piter Lim razgovarali prošlog meseca u Singapuru. Izvor: B92

 

:: Više vesti iz medija ::